Dagbesteding

Ben je kunstenaar, creatief talent en al enigszins bekend met creatieve middelen? En wil je worden uitgedaagd om je beeldende en technische vaardigheden verder te ontwikkelen?  Dan ben je bij Atelier De Raaf aan het juiste adres.
In de werkplaats werk je aan jouw eigen projecten vanuit  jouw mogelijkheden, persoonlijke drijfveren en plannen. Je krijgt de ruimte om jouw scheppende mogelijkheden uit te breiden door te experimenteren met nieuwe werkvormen, reflectie en verdieping. Maar vooral lekker aan het werk zijn en daarin ontspanning vinden is het motto.

In het atelier zijn er diverse materialen en technieken beschikbaar.  Je kan tekenen en schilderen,  linodruk en monoprint, ruimtelijke werken met papier mache, gips en keramiek of pottenbakken op de draaischijf, textiele werkvormen, mozaïek, etcetera. Tijdens het werken kan je een beroep doen op mijn technische kennis en ervaring.

Denk je dat dit iets voor jou is en wil je eens komen kijken. Dat kan! Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Dit doen wij altijd eerst op een rustig moment buiten de groep om waarin je alle vragen kan stellen die je hebt en we jouw wensen en mogelijkheden kunnen bespreken.

Tijden groepsbegeleiding Dagbesteding
Dinsdagmiddag 13.00 tot 16.00 uur
Woensdagochtend 10.00 tot 13.00 uur
Donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur
Vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur

Atelier De Raaf van di  t/m vr 9.00-17.00u telefonisch bereikbaar op 0623384633 of per mail roelien@atelier-deraaf.nl

Individuele begeleiding

Ieder mens heeft het vermogen om te herstellen, zijn leven in eigen hand te nemen en zich te ontwikkelen. Wanneer daar een maatgerichte ondersteuning bij wenselijk is kan Atelier De Raaf individueel met jou werken.  We maken gebruik van de mogelijkheden in jouw eigen omgeving, sociale netwerk en de mogelijkheden in de buurt. Bij onze benadering denken en kijken we daar waar kan ‘out of de box’. De focus ligt bij versterken van jouw eigen kracht en je behoudt altijd de regie over de begeleiding. Op basis van wederzijds respect, vertrouwen en authenticiteit werkt de begeleider samen met jou aan jouw individuele wensen en doelen, op jouw eigen tempo en draagkracht. De afspraken worden in het Ondersteuningsplan vastgelegd en vormt de rode draad in de begeleiding.

Atelier de Raaf biedt individuele dagbesteding en ambulante ondersteuning.

Individuele dagbesteding

De individuele dagbesteding kan geboden worden op locatie maar kan ook plaatsvinden in je eigen woonplek /omgeving en vanuit jouw eigen wensen en motivatie.

Ambulante begeleiding

Deze begeleiding vindt plaats vanuit jouw eigen woonplek /omgeving.  De hulpvragen kunnen betrekking hebben op alle levensgebieden zoals zingeving, wonen, financiën, relaties, lichamelijke gezondheid, psychische gezondheid, werk en activiteiten.

Wachtlijst

Vanaf Sept 2024 kunnen we weer nieuwe clienten aannemen voor de individuele ondersteuning.

Voor wie

Atelier De Raaf biedt dagbesteding aan mensen met een lichamelijke of een psychische beperking:
Belangrijke criteria voor deelname:

  • Je hebt een indicatie voor begeleiding groep maatschappelijke participatie of zelfstandig leven of voldoet aan de criteria om deze aan te vragen.
  • Je bent zelfredzaam betreft de ADL-taken.
  • Je kan reflecteren op zichzelf en jouw omgeving;
  • Je hebt een zekere mate regie over jouw (sociaal-) gedrag.
  • Er is geen sprake van een actieve psychotische episode en/of van actieve verslavingsproblematiek.
  • Er is geen sprake van agressief- of gewelddadig gedrag.
  • Er is geen sprake van (licht-) verstandelijke beperking.
  • Je bent in staat om je actief en ook medeverantwoordelijk op te stellen voor jouw eigen ontwikkeling en je kan om hulp te vragen waar je dat nodig hebt.
  • Je hebt al enige ervaring met creatieve middelen
  • Je bent in staat om jouw eigen (leer-)proces qua technieken en concepten vorm te geven. Natuurlijk wordt je daarbij wel ondersteund.  Je hebt eigen ideeen voor activiteiten en bent in staat om, samen met begeleiding, om te zetten naar een plan van aanpak.

Kennismaking

Heb je interesse voor een plek bij Atelier De Raaf gaan we graag eerst in gesprek. Vanuit daar gaan we verder.
In dit vrijblijvende kennismakingsgesprek kan je een indruk krijgen van de locatie, de aard van de activiteiten en onze werkwijze. Belangrijk in dit gesprek zijn ook jouw hulpvragen, wensen, interesses. De criteria voor deelname worden besproken, de WMO-beschikking of andere zorgindicatie.
Wij maken dan samen een inschatting of we bij elkaar passen.

Proefdraaien

Wanneer de inschatting positief is bieden de mogelijkheid om een dagdeel proef te draaien. Op een rustige manier kan je nog beter ervaren of deze plek en begeleiding passend is.

Inschrijving en startdatum

Formeel kan de ondersteuning pas starten wanneer de indicatie is toegekend en aan Atelier de Raaf is  gekoppeld. Soms kan er eerder gestart worden na een toezegging van de indicatiesteller (gemeente /zorgkantoor/ instelling) en de indicatiedatum met terugwerkende kracht geldig is.

Proefperiode

Na de start geld er een proefperiode van 4 weken.

Wachtlijst

Wanneer er sprake is van een wachtlijst zal contact worden opgenomen met de client zodra er weer plek is.
Er is op dit moment geen wachttijd  (April 2024)

Financiering van de zorg